Perla AluCast BV
Perla AluCast BV
Leeghwaterstraat 23a
3364 AE Sliedrecht
015 203 3100 - expert@perla‑alucast.com

Aluminium legeringen

Uw gietstuk gieten wij in verschillende legeringen

In tegenstelling tot de meeste aluminium gieterijen, gieten wij bij Perla AluCast uw gietstuk in verschillende aluminium legeringen. Elke legering heeft een andere chemische samenstelling. Deze samenstellingen zorgen voor specifieke eigenschappen. Op basis van deze eigenschappen is het belangrijk om de juiste legering te kiezen voor uw gietstuk. Zo gaat uw eindproduct zo lang mogelijk mee en ontvangt u de beste kwaliteit. 

Specifieke legeringen veranderen het eindproduct

Door specifieke legeringen te kiezen verandert u de sterkte, hardheid, lasbaarheid of corrosieweerstand van het eindproduct. Daarnaast spelen specifieke eigenschappen van een legering een rol bij het gieten zelf. Dan hebben we het logischerwijs over de vloeibaarheid van de metaalsoort, maar ook de prijs kan een rol spelen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor edelmetalen, dan is de kans groot dat er maar een kleine hoeveelheid gebruikt wordt, om de kosten te drukken.

Download onderstaand overzicht van aluminium legeringen

Aluminium legeringen - Uw gietstuk gieten wij in verschillende legeringen

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31(0)15 203 3100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op