Perla AluCast BV
Perla AluCast BV
Leeghwaterstraat 23a
3364 AE Sliedrecht
015 203 3100 - expert@perla‑alucast.com

Lage druk gieten

Wilt u een product laten gieten met lage druk, maar heeft u er weinig ervaring mee? Levert uw huidige leverancier geen constante kwaliteit of levert niet op tijd? Voorkom onnodige risico's en kosten met de kennis en aanpak van Perla AluCast. Wij denken met u mee in het gehele proces. Daarnaast bieden wij kwaliteitsborging en leveringszekerheid op uw gietstukken. Dit doen wij met meer dan 25 jaar ervaring. Ook beschikken wij over een ISO 9001:2015 certificering. 

Offerte aanvragen

Wat is lage druk gieten?

Bij lage druk gieten ligt de matrijs horizontaal in de machine. Het vloeibare aluminium wordt van onderaf, met lage snelheid en lage overdruk via een stijgbuis in de matrijs gedrukt. Hierdoor wordt langzaam alle lucht uit de productholte geperst en ontstaat er een poreus-vrij gietstuk met hoge sterkte. Lage druk gieten is geschikt voor gietstukken van 1 kilo tot 50 kilo.

Waar wordt het product gegoten?

Het lage druk gieten van aluminium gebeurt in onze aluminium gieterijen in China en India. Daar beschikken we over meer dan 15 volledig geautomatiseerde LPDC machines. Onze state-of -the-machines waarborgen superieure oppervlakte afwerking en nauwkeurige afmetingen. Onze aluminium gieterijen zijn ISO 9001:2015, IATF 16949:2016 en ISO 14001:2015 gecertificeerd. Zo waarborgen we de kwaliteit en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Lage druk gieten - De voordelen van lage druk gieten

De voordelen van lage druk gieten

Lage druk gieten biedt verschillende voordelen. De belangrijkste hebben wij op een rij gezet:

  • De gietmethode is zeer geschikt voor de productie van grotere gietstukken
  • De gietmethode is zeer geschikt voor de productie van kleine tot middelgrote series
  • Productie van complexe gietvormen is mogelijk door het gebruik van zandkernen en inzetstukken
  • Lage prijs per gietstuk ten opzichte van zandgieten
  • Gietstukken met hoge mechanische eigenschappen
  • Poreus-vrije, sterke en drukdichte gietstukken

"Perla AluCast heeft ons uitstekend begeleid bij het omschakelen van onze zand gegoten behuizingen naar lage druk gieten en daarmee een veel maatvaster en mooier product gerealiseerd."

Manager inkoop, machinebouw

Wij denken in het gehele gietproces met u mee

Door onze ervaring begrijpen wij bij Perla AluCast wat u nodig heeft tijdens het ontwikkelen en het laten produceren van aluminium gietstukken. Wij bieden u ondersteuning vanaf de eerste tot de laatste stap in het gietproces. Hierbij gaan we verder dan u gewend bent van aluminium gieterijen.

Tijdens het ontwerpproces

Wanneer u bij ons een aanvraag heeft gedaan, kijken wij naar het 3D-ontwerp van uw gietstuk. Wij denken met u mee over hoe het ontwerp van het gietstuk kan worden geoptimaliseerd voor productie. Door hierover mee te denken, minimaliseren we de risico's tijdens de productie en krijgt u een beter en vaak ook goedkoper product. Mocht uw gietstuk onderdeel zijn van een samengesteld product, dan zorgen wij ervoor dat het onderdeel sneller en beter is te assembleren. 

Tijdens het productieproces

Wanneer we aan de slag gaan met het lage druk gieten, worden er voorafgaand aan de productie een product-file en een planning opgesteld. Vervolgens starten we met het maken van de matrijs. Tijdens de productie worden tussentijdse controles gedaan. 

Na het productieproces

Wanneer het productieproces is afgerond en de eindcontrole is gedaan, zullen de aluminium gietstukken worden verscheept. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we de gietstukken onder andere CNC bewerken, trommelen, stralen, technisch anodiseren, natlakken, poedercoaten of voorzien van een warmtebehandeling om het gietproduct te versterken.

Neem contact op

Verschillende soorten gietstukken mogelijk

Met lage druk gieten kunnen veel verschillende soorten gietstukken worden geproduceerd. Hierbij voorbeelden van gietstukken die wij produceren voor onze klanten:

  • Eindplaten voor generatoren
  • Behuizingen voor machinebouw
  • Behuizingen voor transport
  • Industriële dempers

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van lage druk gieten en de kosten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31(0)15 203 3100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen