Perla AluCast BV
Perla AluCast BV
Leeghwaterstraat 23a
3364 AE Sliedrecht
015 203 3100 - expert@perla‑alucast.com

Coquille gieten

Wilt u coquille gieten, maar heeft u er weinig ervaring mee? Levert uw huidige leverancier geen constante kwaliteit of levert niet op tijd? Voorkom onnodige risico's en kosten met de kennis en aanpak van Perla AluCast. Wij denken met u mee in het gehele proces. Daarnaast bieden wij kwaliteitsborging en leveringszekerheid op uw gietstukken. Dit doen wij met meer dan 25 jaar ervaring. Ook beschikken wij over een ISO 9001:2015 certificering. 

Offerte aanvragen

Wat is coquille gieten?

Bij coquille gieten wordt gebruik gemaakt van een stalen matrijs. De matrijs bestaat uit twee helften die tegen elkaar worden gedrukt. Met een gietlepel wordt vloeibaar aluminium van bovenaf in de matrijs gegoten. Als het aluminium is gestold en het gietstuk voldoende is afgekoeld wordt het gietstuk uit de metalen matrijs verwijderd. Deze gietmethode wordt toegepast op kleine tot middelgrote series. Coquille gieten is geschikt voor gietstukken van 25 gram tot 10 kilo.

Waar wordt het product gegoten?

Het coquille gieten gebeurt in onze aluminium gieterijen in China en India. Daar beschikken we over tientallen hydraulisch bediende machines, giet carrousels waarbij semi-automatisch gegoten wordt en kantelbare machines voor de productie van complexe gietstukken. Onze aluminium gieterijen zijn ISO 9001:2015, IATF 16949:2016 en ISO 14001:2015 gecertificeerd. Zo waarborgen we de kwaliteit en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Coquille gieten - De voordelen van coquille gieten

De voordelen van coquille gieten

Coquille gieten biedt verschillende voordelen. De belangrijkste hebben wij op een rij gezet:

 • De gietmethode is zeer geschikt voor de productie van kleine tot middelgrote series
 • Gietmethode met lagere matrijskosten dan bij aluminium spuitgieten
 • Gietmethode met lage productiekosten in vergelijking met zandgieten
 • Geschikt voor gebruik van zandkernen of inzetstukken zoals lager-zittingen en bevestigingsmaterialen
 • Gietstukken met hoge mechanische eigenschappen
 • Coquille gietstukken zijn drukdicht

"Door de goede samenwerking en giet technische ondersteuning van Perla AluCast hebben we succesvol een gietproduct geïntroduceerd ter vervanging van een lassamenstelling en daarmee een belangrijke kostenbesparing gerealiseerd."

Henk Dammer - Projectmanager, Signify Netherlands B.V.

Coquille gieten - Klanten qoute

Wij denken in het gehele gietproces met u mee

Door onze ervaring begrijpen wij bij Perla AluCast wat u nodig heeft tijdens het ontwikkelen en het laten produceren van aluminium gietstukken. Wij bieden u ondersteuning vanaf de eerste tot de laatste stap in het gietproces. Hierbij gaan we verder dan u gewend bent van aluminium gieterijen.

Tijdens het ontwerpproces

Wanneer u bij ons een aanvraag heeft gedaan, kijken wij naar het 3D-ontwerp van uw gietstuk. Wij denken met u mee over hoe het ontwerp van het gietstuk kan worden geoptimaliseerd voor productie. Door hierover mee te denken, minimaliseren we de risico's tijdens de productie en krijgt u een beter en vaak ook goedkoper product. Mocht uw gietstuk onderdeel zijn van een samengesteld product, dan zorgen wij ervoor dat het onderdeel sneller en beter is te assembleren. 

Tijdens het productieproces

Wanneer we aan de slag gaan met coquille gieten, worden er voorafgaand aan de productie een product-file en een planning opgesteld. Vervolgens starten we met het maken van de matrijs. Tijdens de productie worden tussentijdse controles gedaan. Voor de gietstukken worden verscheept, wordt er een eindcontrole gedaan aan de hand van de product-file.

Na het productieproces

Wanneer het productieproces is afgerond en de eindcontrole is gedaan, zullen de aluminium gietstukken worden verscheept. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we de gietstukken onder andere CNC bewerken, trommelen, stralen, technisch anodiseren, natlakken, poedercoaten of voorzien van een warmtebehandeling om het gietproduct te versterken.

Neem contact op

Verschillende soorten gietstukken mogelijk

Met coquille gieten kunnen veel verschillende soorten gietstukken worden geproduceerd. Hierbij voorbeelden van gietstukken die wij produceren voor onze klanten:

 • Naven voor ventilatoren
 • Grondplaten voor parkeerpalen
 • Lager eindplaten voor generatoren
 • Hoekstukken voor opbouw kleine vrachtwagens
 • Klemmen voor rolsteigers
 • Nokverbinders voor kassenbouw
 • Verbindingen voor schuifzeilen carrosseriebouw
Coquille gieten - Productie van verschillende soorten gietstukken

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd naar coquille gieten en de kosten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31(0)15 203 3100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen