Perla AluCast BV
Perla AluCast BV
Leeghwaterstraat 23a
3364 AE Sliedrecht
015 203 3100 - expert@perla‑alucast.com

Aluminium zandgieten

Wilt u een product laten zandgieten in aluminium, maar heeft u er weinig ervaring mee? Levert uw huidige leverancier geen constante kwaliteit of levert niet op tijd? Voorkom onnodige risico's en kosten met de kennis en aanpak van Perla AluCast. Wij denken met u mee in het gehele proces. Daarnaast bieden wij kwaliteitsborging en leveringszekerheid op uw gietstukken. Dit doen wij met meer dan 25 jaar ervaring. Ook beschikken wij over een ISO 9001:2015 certificering. 

Offerte aanvragen

Wat is aluminium zandgieten?

Bij aluminium zandgieten wordt de productvorm middels een model in speciaal zand overgebracht. Dit gebeurt in twee helften van het product. Na het verdichten van het zand, wordt het model eruit genomen en de twee helften op elkaar gebracht. De zo ontstane holle ruimte van het product kan nu worden volgegoten met gesmolten aluminium. Wanneer dit is afgerond, wordt het zand verwijderd en blijft een aluminium gietstuk over. Aluminium zandgieten is geschikt voor gietstukken voor kleine series van 1 tot 50 kilo.

Waar wordt het product gegoten?

Het zandgieten van aluminium gebeurt in onze aluminium gieterijen in China. Onze aluminium gieterij is ISO 9001:2015, IATF 16949:2016 en ISO 14001:2015 gecertificeerd. Zo waarborgen we de kwaliteit en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Zandgieten - De voordelen van aluminium zandgieten

De voordelen van aluminium zandgieten

Aluminium zandgieten biedt verschillende voordelen. De belangrijkste hebben wij op een rij gezet:

  • De gietmethode is zeer geschikt voor de productie van grotere gietstukken
  • De gietmethode is zeer geschikt voor de productie van kleine series
  • Lagere matrijskosten dan bij andere aluminium gietmethodes
  • Complexe gietvormen zijn mogelijk
  • De gietstukken hebben hoge mechanische eigenschappen

"Na een slechte ervaring met een andere gieterij heeft Perla AluCast ons enorm geholpen met de juiste expertise om ons project (brug over het Noordhollandsch Kanaal) succesvol te realiseren."

Solidd Steel Structures B.V.

Zandgieten - Klanten qoute

Wij denken in het gehele gietproces met u mee

Door onze ervaring begrijpen wij bij Perla AluCast wat u nodig heeft tijdens het ontwikkelen en het laten produceren van aluminium gietstukken. Wij bieden u ondersteuning vanaf de eerste tot de laatste stap in het gietproces. Hierbij gaan we verder dan u gewend bent van aluminium gieterijen.

Tijdens het ontwerpproces

Wanneer u bij ons een aanvraag heeft gedaan, kijken wij naar het 3D-ontwerp van uw gietstuk. Wij denken met u mee over hoe het ontwerp van het gietstuk kan worden geoptimaliseerd voor productie. Door hierover mee te denken, minimaliseren we de risico's tijdens de productie en krijgt u een beter en vaak ook goedkoper product. Mocht uw gietstuk onderdeel zijn van een samengesteld product, dan zorgen wij ervoor dat het onderdeel sneller en beter is te assembleren. 

Tijdens het productieproces

Wanneer we aan de slag gaan met aluminium zandgieten, worden er voorafgaand aan de productie een product-file en een planning opgesteld. Vervolgens starten we met het maken van de matrijs. Tijdens de productie worden tussentijdse controles gedaan. Voor de gietstukken worden verscheept, wordt er een eindcontrole gedaan aan de hand van de product-file.

Na het productieproces

Wanneer het productieproces is afgerond en de eindcontrole is gedaan, zullen de aluminium gietstukken worden verscheept. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we de gietstukken onder andere CNC bewerken, stralen, natlakken, poedercoaten of voorzien van een warmtebehandeling om het gietproduct te versterken.

Neem contact op

Verschillende soorten gietstukken mogelijk

Met aluminium zandgieten kunnen veel verschillende soorten gietstukken worden geproduceerd. Hierbij voorbeelden van gietstukken die wij produceren voor onze klanten:

  • Balusters voor bruggen
  • Voet voor computerchips fabricage machines
  • Behuizingen voor straatlamp armaturen
Zandgieten - Productie van verschillende soorten gietstukken

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd naar aluminium zandgieten en de kosten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31(0)15 203 3100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen