Perla AluCast BV
Perla AluCast BV
Leeghwaterstraat 23a
3364 AE Sliedrecht
015 203 3100 - expert@perla‑alucast.com

Aluminium spuitgieten

Wilt u een product laten spuitgieten in aluminium, maar heeft u er weinig ervaring mee? Levert uw huidige leverancier geen constante kwaliteit of worden de gietstukken niet op tijd geleverd? Voorkom onnodige risico's en kosten met de kennis en aanpak van Perla Alucast. Wij denken met u mee in het gehele gietproces. Door onze brede ervaring begrijpen wij bij Perla AluCast wat u nodig heeft tijdens het ontwikkelen en het laten produceren van aluminium gietstukken. Daarnaast bieden wij kwaliteitsborging en leveringszekerheid op uw gietstukken. Dit doen wij met meer dan 25 jaar ervaring. Ook beschikken wij over een ISO 9001:2015 certificering.  

Offerte aanvragen

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een efficiënt productieproces voor het massaal vervaardigen van onderdelen met complexe vormen, waarbij gesmolten materiaal, zoals aluminium, onder hoge druk in een matrijs wordt geïnjecteerd. Dit materiaal stolt vervolgens in de mal, waarna het gevormde onderdeel wordt verwijderd en indien nodig nabewerkt. Het proces staat bekend om zijn snelle productiesnelheid, nauwkeurige herhaalbaarheid, minimale materiaalverspilling en is ideaal voor grote productievolumes.

Ons proces bij aluminium spuitgieten

Bij ons gebeurt aluminium spuitgieten volledig geautomatiseerd. Hierdoor biedt aluminium spuitgieten een zeer hoge kwaliteit en repeteerbaarheid. Ook zijn hierdoor de kosten relatief laag ten opzichte van andere gietprocessen. Met aluminium spuitgieten ontstaat een glad en strak product met een hoge oppervlaktekwaliteit. Aluminium spuitgieten is geschikt voor gietstukken van 15 gram tot 10 kilo.

Waar wordt het product gegoten?

Het spuitgieten van aluminium gebeurt in onze aluminium gieterijen in China en India. Daar beschikken we over spuitgietmachines met een sluitkracht van 160 tot 1500 ton. Onze aluminium gieterijen zijn ISO 9001:2015, IATF 16949:2016 en ISO 14001:2015 gecertificeerd. Zo waarborgen we de kwaliteit en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Hoge druk spuitgieten - De voordelen van aluminium spuitgieten

De voordelen van aluminium spuitgieten

Aluminium spuitgieten biedt verschillende voordelen. De belangrijkste hebben wij op een rij gezet:

 • De gietmethode heeft lage productiekosten
 • De gietmethode is geschikt voor de productie van grote series
 • Gietstukken met een zeer goede oppervlaktekwaliteit
 • Hoge kwaliteit gietstukken dankzij geautomatiseerd productieproces
 • Productie van complexe gietvormen en dunwandige gietstukken is mogelijk 
 • Geschikt voor gebruik van inzetstukken zoals lager-zittingen en bevestigingsmaterialen
 • Niet lossende holtes zijn te vormen met behulp van zij-schuiven
 • Lagere prijs per gietstuk ten opzichte van coquille gieten en zandgieten
 • Nabewerking is vaak niet nodig door de hoge maatnauwkeurigheid 

"Perla AluCast heeft 2 grote gietstukken gerealiseerd voor de behuizing van onze Lely Juno. De 2 matrijzen inclusief goedgekeurde monsters waren binnen 6 weken in huis. Eerste productiebatch inclusief coating was binnen 4 weken geleverd; dit was echt boven onze verwachting."

Nico van Hulst - Manager Purchasing Dairy,  Lely Industries N.V.

Hoge druk spuitgieten - Klanten qoute

Wij denken in het gehele gietproces met u mee

Door onze ervaring begrijpen wij bij Perla AluCast wat u nodig heeft tijdens het ontwikkelen en het laten produceren van aluminium gietstukken. Wij bieden u ondersteuning vanaf de eerste tot de laatste stap in het gietproces. Hierbij gaan we verder dan u gewend bent van aluminium gieterijen.

Tijdens het ontwerpproces

Wanneer u bij ons een aanvraag heeft gedaan, kijken wij naar het 3D-ontwerp van uw gietstuk. Wij denken met u mee over hoe het ontwerp van het gietstuk kan worden geoptimaliseerd voor productie. Door hierover mee te denken, minimaliseren we de risico's tijdens de productie en krijgt u een beter en vaak ook goedkoper product. Mocht uw gietstuk onderdeel zijn van een samengesteld product dan zorgen wij ervoor dat het onderdeel sneller en beter is te assembleren. 

Tijdens het productieproces

Wanneer we aan de slag gaan met aluminium spuitgieten, worden er voorafgaand aan de productie een product-file en een planning opgesteld. Vervolgens starten we met het maken van de matrijs. Tijdens de productie worden tussentijdse controles gedaan. Voor de gietstukken worden verscheept, wordt er een eindcontrole gedaan aan de hand van de product-file.

Na het productieproces

Wanneer het productieproces is afgerond en de eindcontrole is gedaan, zullen de aluminium gietstukken worden verscheept. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we de gietstukken onder andere in-huis CNC bewerken, trommelen, technisch anodiseren, natlakken of poedercoaten.

Neem contact op

Verschillende soorten gietstukken mogelijk

Met aluminium spuitgieten kunnen veel verschillende gietstukken worden geproduceerd. Voorbeelden van gietstukken die wij produceren voor onze klanten:

 • Zijkappen voor rolluiken
 • Nokverbinders voor kassen
 • Eindplaten voor generatoren
 • Railsystemen voor trapliften
 • Behuizingen voor verlichting
 • Bodemplaten voor 3D printers
 • Hoekstukken voor schakelkasten
 • Schoepen voor industriële ventilatoren
 • Connectoren voor verlichtingssystemen
 • Scharnieren en klauwen voor rolsteigers
 • Bevestiging en beugels voor zonnepanelen
Hoge druk spuitgieten - Productie van verschillende soorten gietstukken

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd naar aluminium spuitgieten en de kosten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31(0)15 203 3100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen